Mine

Emma skriver

2005-06-12

timbros våta dröm

Kerstin gör i sin motvallsblogg ett ambitiöst försök att summera senaste veckornas feministdebatt i kölvattnet av SVT:s Könskrigs-dokumentärer. Själv har jag inte orkat. Fundamentalism i alla dess former har ju en tendens att göra en trött.

Kerstin avslöjar en för mig ny ingrediens i smeten, nämligen tankesmedjan Timbros antifeministkampanj. Skulle gärna velat vara med på Evins frukostseminarium för att bilda mig en egen uppfattning.

Timbrochefens våta dröm har med andra ord ha gått i uppfyllelse. Vad det resulterar i vet jag inte, men de som applåderar över förhållandena som framkommit i "Könskriget" måste anses suspekta, för hur hur man än ser det är det fundamentalistiska inslaget i ROK:s-feminismen en tragisk verklighet.

Det är en tragedi att människor i desperat behov av stöd och hjälp hamnar i klorna på fundamentalister som Ireen von Wachenfeldt. Det är en tragedi för deras anhöriga. Det är också en tragedi att förespråkare för dessa irrläror skadar förtroendet för jämlikhetssträvandet i stort.