Mine

Emma skriver

2005-09-03

högerspöken

Händelsevis läste jag om ett sexbråk i samband med TV3:s Under Cover. Förra gången var det ett bimbobråk. Jojo. Och lite PR är ju inte helt fel.

Iaf så var temat "Sex till salu" och Camilla Henemarks positiva inställning till prostitution gjorde tydligen porr- och prostitutionsmotståndaren Ursula Berge så förbannad att hon drog från inspelningen. Nyfiken gjorde jag en liten sökning och hittade Ursulas blogg. Läser. (Aha, hon slår mig - har inte skrivit sedan den 3 juli.) Läser första posten och längst ner av finns en bortredigerad kommentar från en som kallar sig "Rigmor Mortis". Söker på detta studentikosa alias och hittar följande pekoral:

För att skapa ett samhälle där vi som föredrar vår kvinna kall, torr och gratis har lika rättigheter, ett samhälle där regnbågsfanan vajar sida vid sida med Jolly Roger räcker det inte med ord. Nu har vi tolererat sakernas tillstånd länge nog. Det är dags att ta första spadtaget för att begrava vivonormativiteten, det enda vi tänker låta vila för evigt!

Mer här.

Och här.

Önskar jag kunde skratta, men det är bara obehagligt. Dessa högerspöken får vampyrerna i John Ajvide Lindqvists roman att verka harmlösa.

P.S. Mattias Svensson förresten , vilken kille! Från postkassör till toppolitiker i moderaterna och ledarskribent i SvD. Och på hur lång tid? Några år? Det säger rätt mycket om vad som behövs för att företräda dylika åsikter... ;-)