Mine

Emma skriver

2005-02-27

snö 1 - tv 0

Har ägnat kvällen åt tv-tittande. Igen. Men nu får det vara nog för ett väldigt bra tag framöver. För er som hade roligare saker för er kan jag summera:

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. En outhärdligt ointressant typ som hette Jimmy Jansson vann med en låt som jag fick spader på redan efter första refrängen. Delvis också för att jag VISSTE DIREKT att den skulle vinna. Han sjöng att han ville gunga och sjunga och att han skulle bli kung - om bara för en dag (vad det nu skulle vara bra för?). Den andre vinnaren, Martin Stenmarck, såg ut som en kille som ägnat alldeles för mycket tid på gymmet. Flankerad av fyra tjejer, som också verkade ha tillbringat en massa tid på gymmet, sjöng snubben en låt om Las Vegas. Att man kunde bli en vinnare om man bara satsade allt. Sedan såg jag "Malena" som utspelar sig på Sicilien på 40-talet och handlar om en liten grabb som är askåt på en mycket, mycket vacker kvinna (Monica Bellucci). Han cyklar efter henne överallt, det är väldigt vackert och vemodigt, alla på torget stannar upp och stirrar på den vackra kvinnan som är svår och missförstådd för hennes man är ute i kriget. Sedan blev Molle - som jag för övrgt inte står ut med - utröstad från Club Goa och fejkade någon sorts sammanbrott. I Big Brother på femman väntade dock bottennappet denna lördagkväll. En tragisk partysnubbe med blonda dreadlocks tar massa bikinifoton på tjejerna. En del sprit verkar vara inblandad. En av tjejerna sätter grädde på sina silikonbröst och slickar på en jättestor polkagrisklubba. En annan tjej ska bli fotad i snön utanför huset i bara bikini. Hon fryser, ser apatisk ut. Dreadlockskillen försöker spela proffsfotograf och säger saker som "pluta med läpparna med avslappnad mun" och tar ett par bilder tills batteriet i digitalkameran lägger av. Tjejen gråter efteråt, kedjeröker, verkar halvpsykotisk, sätter på sig solglasögon och vägrar prata med någon. Dreadlockset får ångest - har han gjort nåt fel? Han hänger efter henne tills hon till slut börjar prata. Hon säger att hon vill slå sönder någonting, fast det kan hon ju inte göra för då skulle folk uppfatta henne som värsta galningen. För det är ju tv och alla kan se.

Tror att jag kommit till den punkt då tystnaden, själva intigheten, känns mer intressant. Jag gick ut på gatan. Stod och tittade upp mot snöflingorna. Så tyst, fast det är lördag kväll.