Mine

Emma skriver

2004-06-10

sekt light

Apropå religiösa och manipulativa grupper. Kollade runt på David Petterssons trevliga blogg och läste flera tänkvärda saker. Bland annat om detta med namn.

Det finns så många sätt att manipulera med folk och deras världsbild. Man kan göra som Bush & co och måla ut Ondskan-som-måste-besegras-till-varje-pris eller som scientologerna och ta över folks hjärnor med hjälp av auditering och e-meter och prat om dolda engram. Man kan också påstå sig stå i förbindelse med högre makter som, ni vet vilka (men jag tänker inte skriva mer om dem för som Gärningsmannaprofilen m.fl. så riktigt konstaterat: det räcker, vi måste börja skriva om något annat än Knutby nu, även om det känns svårt). ;-)

Jo, och så finns ju dessutom alla astrologer, sekt light-varianten (blir alltid full i skratt vid tanken på att det finns folk som seri- och religiöst ägnar sig åt sådant). Och så den alltmer populära Kabbalasekten som erbjuder dig mer insikt i dig själv, mot en liten avgift förstås. Och underlaget för analysen är...ditt namn.