Mine

Emma skriver

2005-04-18

svenne banan-tillvaron

Eftersom det blivit allt för mycket Barbro och allt för litet logg på sista tiden (för det är väl vad Blogg egentligen betyder? ;-) tänkte jag nu uppehålla mig vid att beskriva min svenne banan-helg som jag i vårens tecken ägnat åt städning och inköp på Ikea.

Det började på lördag morgon med att jag INTE STOD UT och gick ut och köpte SOPSÄCKAR. Slängde saker. Möblerade om. Städade. Insåg att orsaken till att jag inte städat på sista tiden inte alls berodde på apati, utan helt enkelt på att min förstärkare är inlämnad för service. Hur städar man utan musik på hög volym? Hamnade till slut med en hög gamla kassettband, papper och brev, bland annat en serie som jag ritat som 13-åring efter att ha åkt fast på ICA för snatteri. Förudmjukelse förevigad i små kulspetskvadrater.

Somnade med känslan av damm och lätt olust.

Nästa dag åkte jag till Ikea. Det jag behövde var förvaringslådor att ha under sängen. Det jag köpte var: jalusier, badrumshylla, tandborstglas, tvålkopp, kastruller, stekpannor, golvlampa, bordslampa, doftljus samt de obligatoriska batterierna, glödlamporna, värme- och stearinljusen. Och förvaringslådor att ha under sängen.

Allt på Ikea heter så himla förnumstigt: Stolar som heter "Sitta". Fåtöljer som heter "Dåsa" och ljusstakar som heter "Sirlig". För att inte tala om kuddar som heter "Gosa" och sånt. Namnen körde jag helt ad-lib nu, men ni fattar.

Somnade med känslan av melon-doftljus och ett lätt lyckorus.

Om man skulle utföra ett intelligenstest på människor på väg IN till Ikea med när de sedan kommer UT skulle nog värdena skilja sig rätt väsentligt.

Uppdatering: Skannade in snatteri-serien.