Mine

Emma skriver

2006-05-22

andrahandsinformation som förstahandsval

Jag kan inte tänka mig något tråkigare än att se pretentiösa, hopplöst ointressanta och till-varje-pris-underklädsposerande Madonna och hennes nya föreställning. Men Fredrik Strages recension har ett helt fantastiskt underhållningsvärde:

Trots att hon bröt åtta ben i fjolårets ridolycka har Madonna inte fått nog av hästar. Hon bär cylinderhatt och svarta ridkläder designade av Jean Paul Gaultier som gjorde hennes klassiska strut-bh till "Blonde ambition"-turnén. Hon låter piskan vina över dansarna som har betsel i munnen och sadlar fastspända på ryggen. När Madonna för fem år sedan förvandlade sig själv till brittisk överklassdam verkade det osannolikt att hon någonsin skulle återvända till fetischismen. Den ponnyporriga stilen förenar de två världarna; Madonna är klädd både för rävjakt och S&M.
Läs hela recensionen.

Ja, vad säger man. Ibland är det roligare att läsa om en konsert än att faktiskt gå dit.

2006-05-12

bitterljuvt farväl

Bitterljuvt
Det är så bitterljuvt med våren. Häggen slår emot ansiktet på ens promenad och kastar en decennier tillbaka i tiden. Måste lyssna på gamla sentimentala låtar. Gärna från Irland.

Now at nights when I go to my bed of slumber
The thoughts of my true love run in my mind
When I turned around to embrace my darling
Instead of gold sure it's brass I find


(As I roved out, Planxty)

Farväl
I sommar ska jag jobba med valwebben, på SR Ekot. Då är det läge för mig att ta en riktig bloggpaus. Inte för att det blir någon större skillnad mot nu, eftersom jag nästan aldrig skriver. Men ändå. Och plötsligt känns det så vemodigt. Att det kanske verkligen är slut med den här bloggen.
Eller så blir det en nystart i höst. Vi får se.